IniciActualitat › L’ACM acull la presentació d’un llibre ...

L’ACM acull la presentació d’un llibre de bon govern amb el Fòrum de síndics i síndiques de Catalunya

13 febrer de 2020

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha acollit aquest dijous al seu auditori la presentació del llibre “La lucha por el buen gobierno y el derecho a una buena administración mediante el estándar jurídico de diligencia debida”, del professor Juli Ponce. L’acte de presentació ha estat organitzat per l’ACM i el Fòrum de Síndics i Síndiques de Catalunya, que agrupa a 42 síndics i síndiques de greuges d’arreu del país.

El president de l’ACM, Lluís Soler, ha inaugurat l’acte i ha assenyalat “la tasca imprescindible i cabdal” que fan els síndics i síndiques d’arreu del país, destacant la seva figura “independent” i posant en relleu la feina que fan per “protegir als ciutadans i ciutadanes de les fragilitats que puguin tenir”. Soler també ha assegurat que “l’ACM serà un company de viatge de tots els síndics i síndiques, farem acompanyament i suport” alhora que ha recordat que l’entitat municipalista té “un conveni de col·laboració des del 2018 per treballar junts i fer créixer encara més el número de síndics i síndiques del país, compteu amb el nostre impuls i motivació”. El president de l’ACM també ha detallat que “la figura del síndic aporta ètica a la política municipal” i  que “cal seguir treballant per aportar un futur més íntegre a la política”. Finalment Soler ha explicat que “entre les 100 mesures que aprovarem a l’assemblea de l’ACM, una d’elles és difondre els plans d’integritat i posar en valor la figura dels síndics”.

En l’acte també hi ha intervingut l’autor del llibre, Juli Ponce, el director de la fundació transparència i bon govern local, Lluís Corominas, el cap de serveis jurídics de govern i territori de l’ajuntament de Badalona i professor de la UAB, Ricard Brotat, i la cap dels serveis jurídics de l’ajuntament de Mollet i Compliance offer, M. Beñoga Ballvé.