IniciActualitat › L'ACM analitza l'informe sobre acc...

L'ACM analitza l'informe sobre accés a l'habitatge social presentat pel Síndic de Greuges

17 novembre de 2015

El president de la comissió de serveis socials de l’ACM i alcalde de Sallent, David Saldoni, ha participat aquest matí al programa d’Els Matins de TV3 per analitzar l’informe sobre l’accés a l’habitatge social presentat pel Síndic de Greuges. Saldoni ha explicat l’experiència de molts alcaldes i alcaldesses sobre les problemàtiques d’habitatge. 

En la seva intervenció, Saldoni, ha manifestat que els ajuntaments són l’ens que han de reaccionar en primer lloc l’impacte de les problemàtiques en matèria d’habitatge. Entre les principals problemàtiques en que es troben en destaquen l’allotjament de persones o unitat de convivència amb ingressos 0€ i les ocupacions d’habitatge d’aquelles unitats convivencials que no tenen recursos.

Així, Saldoni ha explicat que les administracions públiques garanteixen en qualsevol cas el reallotjament adequat de les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial que estiguin en procés d’ésser desnonades de llur habitatge habitual, per a poder fer efectiu el desnonament. 

Saldoni ha participat al programa dels Matins de TV3 conduït per la periodista Núria Solé i que ha comptat amb la presència del Síndic de Greuges, Rafael Ribó i Lluïsa Melgares, regidora de l’Ajuntament de Terrassa.