IniciActualitat › L’ACM aposta per les smartregions per fer ...

L’ACM aposta per les smartregions per fer arribar la tecnologia a tots els municipis catalans

18 novembre de 2015

El president de l’ACM, Miquel Buch ha participat aquest matí a la cloenda de la jornada “L’estratègia de país, Smart Catalonia” organitzada per la direcció general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya en el marc del Congress Smart City. 

En el seu discurs, l’alcalde de Premià de Mar ha manifestat que Catalunya és un país que ha apostat fort per a tenir smartcities. En aquest sentit, ha posat sobre la taula la necessitat d’apostar per smartregion, que tinguin una visió global del territori. “Sovint pot ser més útil que en zones de dispersió territorial hi tinguem més intel·ligència que en zones massificades” ha manifestat Buch. Així, ha posat com a exemple l’estalvi econòmic que pot suposar deixar de fer un trajecte de recollida d’escombraries a dalt d’una urbanització en què no cal perquè el contenidor és buit, que no pas optimitzant el trajecte per l’Eixample de Barcelona.  

Finalment, el president de l’ACM ha explicat que des de l’entitat municipalista compartim la idea que els projectes smarts cities no siguin realitats aïllades, sinó que tot el país esdevingui un territori d’aplicació de les tecnologies intel·ligents. Aconseguint així que l’ús de la tecnologia i la informació digital serveixi per innovar en els serveis públics.

L'alcalde de Premià de Mar ha aprofitat l'acte per visitar l'Smart City on ha coincidit amb el director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.