IniciActualitat › Posem en valor la contractació socialment r...

Posem en valor la contractació socialment responsable de la Central de Compres de l'ACM a la Conferència anual d'Electronics Watch

04 desembre de 2019

Electronics Watch ha celebrat aquest dimecres la conferència anual al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis, l'Ajuntament de Barcelona així com d'altres institucions i entitats europees. La secretària general, Joana Ortega, ha participat en la inauguració de la trobada que posa en contacte entitats capdavanteres en compra pública socialment responsable i organitzacions procedents de regions productores d'electrònica a escala global especialitzades en monitoratge de drets laborals.

Joana Ortega ha destacat que la Central de Compres de l'ACM contracta introduïnt clàusules i condicions d’execució ambientals, socials i ètiques. A més, en les darreres licitacions de components electrònics "hem inclòs clàusules per monitoritzar les condicions laborals dels treballadors en la cadena de producció d’equips electrònics". Aquesta pràctica parteix de l'adhesió de la Central de Compres a Electronics Watch el 24 d'abril del 2018 amb la finalitat de fer arribar més ràpid i eficient el compromís de les administracions locals catalanes en matèria de responsabilitat de les condicions laborals i sindicals de la producció d'equips electrònics. Altres exemples de la introducció de clàusules d'aquesta tipologia, ha  estat en la compra d'energia 100% del subministrament elèctric, la introducció del cotxe híbrid o elèctric en flotes de serveis policials o generals, gestors de càrrega elèctrica...

La Central de Compres de l'ACM és utilitzada per més de 1.170 ens locals que es beneficien d'estalvis econòmics, de procediments administratius i de seguretat jurídica. Avui en dia estan disponibles més de 14 Acords marc perquè aquests ens locals contractin subministraments, béns o serveis amb un ventall que abasta des del servei de mediació i assegurances, manteniment d'ascensors, passant per desfribil·ladors, equips informàtics, fins a subministrament de gas natural o adquisició de parcs infantils.

A la conferència hi han participat més de 100 representants de 22 països del sector públic, d'organitzacions de la societat civil, així com ONG, universtaits, centres de recerca i altres xarxes de justícia social.