
La secretària general de l’ACM, Joana Ortega, ha participat avui dimecres 16 de novembre en el panell d'experiències 'Seguiment i avaluació de la implementació de l'Agenda 2030', en el marc de la III Assemblea de la Red de Entidades Locales per a l’Agenda 2030, que ha tingut lloc al Paranimf del Recinte Escola Industrial.
En la seva intervenció, Ortega ha destacat que "l'equitat territorial i social és un dels principals objectius de la nostra entitat. Busquem que les diferents polítiques públiques s'adaptin a l'asimetria territorial de Catalunya i es col·loqui als municipis rurals al centre del debat. Per això, hem impulsat conjuntament amb diferents entitats catalanes, ARCA, de Desenvolupament Sostenible i Associació de Micropobles de Catalunya, la redacció de l'Agenda Rural de Catalunya, que pretén identificar i dibuixar les línies del desenvolupament rural dels propers anys".
A més, ha subratllat que "l'ODS 10 ens parla de les desigualtats entre països i també dins del país. Si no aconseguim avançar en la seva consecució, difícilment assolirem els reptes que ens marca l'Agenda 2030". Finalment, ha recalcat que "la lluita contra l'emergència climàtica és una de les 3 màximes prioritats de l'agenda municipalista, juntament amb la qualitat de vida i la prosperitat econòmica. Indubtablement, necessitem més resiliència, és a dir, adaptació al canvi, i més recuperació verda, sostenible i igualitària".
A la taula, també hi han participat Carles Ruiz, diputat de l’Àrea de Recursos Humans, Hisenda I Serveis Interns de la Diputació de Barcelona I alcalde de Viladecans; Teresa Muela, secretària general de la Federació Andalusa de Municipis i Províncies; Luis Salaya, alcalde de Càceres i President de la Comisió ODS Agenda 2030 i Amparo Torres, vicepresidenta segona de la Diputació d’Albacete, com a moderadora.
La sessió s'emmarcava en les jornades de treball centrades en el 'Lideratge Municipal amb l'Agenda 2030' que han tingut lloc durant els dies 14, 15 i 16 de novembre, organitzades per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Red de Entidades Locales para la Agenda 2030 i la Diputació de Barcelona.