IniciActualitat › Posem èmfasi en la suma d'esforços a ...

Posem èmfasi en la suma d'esforços a la jornada sobre el paper del món local en l'impuls de la Formació Professional

14 març de 2019

El president de l'ACM, David Saldoni, ha participat aquest dijous 14 de març a la jornada 'El món local: motor de la Formació Professional', que s'ha fet a la sala Josep Irla del Palau de la Generalitat. Durant la jornada s'ha presentat la guia de suport a la creació i dinamització de consells territorials de formació professional, elaborada pel Consell Català de Formació Professional.

David Saldoni ha insistit en la necessitat de treballar conjuntament municipis i Generalitat i s'ha referit als consells territorials: "Hem de poder adaptar la Formació Professional als canvis. Els consells territorials ens ajudaran a donar un impuls i el treball conjunt per aconseguir generar oportunitats i millor qualitat de vida". El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha posat èmfasi en la possibilitat de treballar amb la formació professional com a política per generar un treball de qualitat i ha destacat que apropar les polítiques de Formació Professional al territori amb la creació de més consells territorials de la FP i la implicació del món local és essencial per a la capilaritat a tot el país.

El president del Consell Català de Formació Professional (CCFP), Fabian Mohedano, ha explicat que la Guia de suport a la creació i dinamització dels consells territorials d’FP pretén ser “un instrument per orientar sobre les funcions bàsiques d’aquests consells, quina composició poden tenir i com impulsar la creació d’aquests espais de participació en l’àmbit de l’FP arreu de Catalunya”. Els consells territorials d’FP són espais de participació, consulta, suport i assessorament formats pels agents formatius, socials i econòmics de l’àmbit local que tenen per objectiu fomentar i impulsar l’FP en un determinat territori basant-se en els eixos prioritaris de la difusió de la informació, la prospectiva i l’orientació.

Durant la jornada s'han presentat tres experiències locals que treballen la FP com són la de la Fundació BCN Formació Professional, Terrassa Orienta i la formació dual a Granollers.