IniciActualitat › Posem en marxa la 4a edició del Postgrau en...

Posem en marxa la 4a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals

29 octubre de 2019

Aquest dimarts 29 d'octubre l'ACM ha posat en marxa la 4a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals. Una diplomatura que, com a novetat, incorpora una part teòrica i pràctica que es realitzarà de forma virtual.

El Postgrau, que es coordina conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, s'estructura en diferents mòduls que analitzen el règim jurídic contractual d'obres, béns i serveis dels ens locals. També hi ha una part on es fa esment al règim econòmic financer i la fiscalització de l'activitat contractual i la seva possible litigiositat.

En aquesta quarta edició hi ha una trentena d'alumnes que cursaran el Postgrau. La primera sessió d'aquest dimarts ha comptat amb una ponència inaugural de la Directora General de Contractació Pública de la Generalitat, Mercè Corretja, que ha destacat que "la contractació pública és una política pública i una política econòmica molt important que les administracions hem d'incorporar com a tal" i també ha insistit en la rellevància de planificar i pensar-les a llarg termini.

Carles Bassaganya, responsable de l'Àrea de Formació i Publicacions de l'ACM, ha destacat que el Postgrau està pensat per millorar la capacitat dels òrgans de contractació que treballen en les administracions locals. Actualment, també es fa la tercera edició, específica per a la demarcació de Girona. El doctor Josep Ramon Fuentes, professor titular de dret administratiu de la URV i director acadèmic del Postgrau, ha manifestat que "no només per la complexitat, sinó també per l'interès real, ens cal ordenar i regular la contractació".

Aquest Postgrau formatiu es clourà a finals del mes de juny.