IniciFormació › Postgrau en lideratge i governança local (3...

Postgrau en lideratge i governança local (3a edició) - Finalitzat

Data curs
09 gener de 2016 a 03 octubre de 2016
Contacte de formació

Telèfon: 93 496 16 - Ext. 201 o 215 (Esther/Montse)

Mail: formacio@acm.cat

Un any més, el Fòrum de Joves Electes de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes i la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals (UAB), organitzem la 3a edició de la Diplomatura de postgrau en lideratge i governança local. Adreçada a electes locals, la diplomatura de postgrau vol recollir el conjunt de disciplines que intervenen en les tasques i funcions d’un polític local i que han de contribuir a millorar l’exercici del seu càrrec. Així doncs, el lideratge ha de perseguir l’excel·lència com a objectiu que s’ha d’assolir ja des dels inicis de la carrera política. Per això, aquest programa es dirigeix preferentment als càrrecs electes joves.
 
Aquesta diplomatura de postgrau s’inicia al desembre de 2015, en horari de divendres tarda (16 a 20 hores) i dissabtes al matí (10 a 14 hores), amb una freqüència mitja de 2/3 caps de setmana al mes, té una càrrega docent de 230 hores.

 

Presentació i objectius

Sempre en continua evolució, la societat del segle XXI requereix de lideratge en tots els àmbits, sobretot en el polític, més encara en uns moments de crisi com els que vivim. I és al món dels ens local on el lideratge és més necessari encara, atès que funciona com a gresol d’una nova cultura i d’un nou modus operandi de les organitzacions polítiques i administratives de Catalunya.

En aquesta era tecnològica, els governs locals s’han convertit en el laboratori d’idees, instruments i tècniques que, un cop contrastades, seran utilitzades a tots els nivells i contribuiran a la transformació de les nostres organitzacions.

El lideratge polític ha d’aconseguir connectar amb la ciutadania mitjançant un llenguatge i unes pràctiques presidides pels valors de la legitimitat, la legalitat i la democràcia. D’aquí que la complexitat jurídica creixent i l’actualització continuada que caracteritzen l’ordenament jurídic local requereixin cada cop més una formació especialitzada i avançada dels càrrecs electes locals de Catalunya, a fi de poder satisfer en cada moment les necessitats de llurs ciutadans i ciutadanes, als quals han de servir.

Amb aquesta finalitat, el Fòrum de Joves Electes de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), juntament amb la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes, inicien durant el curs 2015-16 la III edició de la Diplomatura de postgrau en lideratge i governança local. El pla d’estudis que es presenta vol recollir el conjunt de disciplines que intervenen en la les tasques i funcions d’un polític local i que han de contribuir a millorar l’exercici del seu càrrec. Així doncs, el lideratge ha de perseguir l’excel•lència com a un objectiu que s’ha d’assolir ja des dels inicis de la carrera política; per això aquest programa es dirigeix preferentment als joves càrrecs electes.

Els objectius del programa de postgrau són: 

•    Aportar les coneixements, eines i instruments, així com la cerca de solucions per desenvolupar les capacitats de lideratge, direcció i decisió política i administrativa

•    Analitzar les habilitats directives i de gestió per exercir el lideratge polític i institucional, en particular dels joves càrrecs electes

•    Adquirir els coneixements en matèria de gestió pública del personal, en particular, als governs locals de Catalunya

•    Adquirir els coneixements necessaris per a la millora de la gestió i la modernització dels governs locals