IniciActualitat › L'ACM participarà com a soci coordinad...

L'ACM participarà com a soci coordinador dels municipis de Catalunya per a la xarxa BELC

29 febrer de 2024

La presidenta de l'ACM i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, s'ha reunit aquest dijous 29 de febrer amb el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. La trobada ha servit per teixir complicitats i buscar instruments de col·laboració entre ambdues entitats. Un dels temes que s’ha tractat és la participació de l’ACM a la xarxa “Construir Europa amb els Representants Locals” (BELC-Building Europe with Local Councillors), una iniciativa que aplega càrrecs electes de pobles i ciutats d’arreu d'Europa per promoure el debat ciutadà sobre la UE.

El BELC és una plataforma d’electes en l’àmbit local  amb la finalitat de fomentar la comunicació, crear vincles, i ser una xarxa d’intercanvi de bones pràctiques locals i regionals. Alhora, els electes col·laboren i difonen informació sobre assumptes de la UE que afectin directament a l’àmbit local. Un projecte compartit entre el Parlament Europeu, la Comissió Europa i el Comitè de les Regions, en què l’ACM hi participarà com a soci coordinador dels ens locals de Catalunya, per tal informar i organitzar debats sobre iniciatives i mesures polítiques que provinguin d’Europa.

Durant la reunió també s’han tractat temes com les accions comunicatives que es fan el Dia d’Europa (9 de maig), la coordinació d’accions per a les properes eleccions al Parlament Europeu, així com possibles col·laboracions formatives per als ens locals, en el marc de les polítiques europees.