IniciActualitat › Inaugurem la 6a edició del postgrau en Gest...

Inaugurem la 6a edició del postgrau en Gestió pública dels serveis socials locals

30 octubre de 2023

La sisena edició del postgrau en Gestió pública dels serveis socials locals s'ha posat en marxa aquest matí a l'aula de formació de l'ACM. La formació, que enguany compta amb 30 alumnes, serà impartida per la Universitat Rovira i Virgili (URV) imparteix la formació, en col·laboració amb la Xarxa sanitària i social Santa Tecla. El secretari general de l'ACM, Miquel Buch, ha donat la benvinguda als participants i ha inaugurat la jornada subratllant que "la funció directiva en Serveis socials és indispensable per al desenvolupament dels Serveis Socials Bàsics (SSB), i és precisament per això que cal formar als i les professionals dels Serveis socials per empoderar-los en la seva gestió i planificació". A més, ha destacat que "aquesta és una aposta específica de l'ACM que s’enfoca als i les professionals dels serveis socials dels ens locals que comanden la xarxa d’atenció bàsica, de titularitat municipal, i que podríem qualificar de “primària”, a l’hora d’atendre necessitats socials dels nostres conciutadans". Finalment, ha apuntat que "amb aquesta formació us volem acabar de donar eines per la vostra tasca diària, que en el vostre cas té molt a veure amb la qualitat dels serveis que oferim des de les administracions públiques. La vostra feina és d’aquelles que no s’acaba mai, de les que sovint s’enduen a casa"

En la inauguració, també hi ha participat el secretari general del Departament de Drets Socials, Oriol Amorós. La lliçó inaugural ha anat a càrrec la Degana del Col·legi de Treball Social i Directora d’Atenció ciutadana del Consorci Sanitari de Barcelona, Conchita Peña, que ha parlat sobre el futur en matèria de serveis socials a Catalunya.

El postgrau en Gestió pública dels serveis socials locals és una formació semipresencial on els alumnes tenen l'oportunitat d'aprofundir en les eines i metodologies més innovadores que permeten gestionar amb la millor qualitat i eficàcia les polítiques de serveis socials dels ens locals. Durant el curs s’aniran presentant diverses experiències pràctiques d’èxit que l’administració pública local aplica en aquest sector.