IniciActualitat › Alcaldes i representants municipals viatgen ...

Alcaldes i representants municipals viatgen a Suïssa per observar i analitzar bones pràctiques de gestió del territori

06 juny de 2017

Una delegació d’alcaldes i representants municipals catalans és aquesta setmana a Suïssa en una visita pedagògica organitzada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i la Diputació de Barcelona, amb el suport del Consolat General de Suïssa a Barcelona i del Govern federal suís. L’objectiu del viatge és poder visualitzar i estudiar sobre el terreny alguns exemples de bones pràctiques en  l’àmbit de la gestió del territori i, en especial, en el disseny i la implementació de plans de transició entre zones urbanes, agrícoles, industrials i forestals.

Segons el secretari general de Diplocat, Albert Royo, “Suïssa és un país amb un sistema polític i administratiu molt ben valorat, en què els ciutadans participen molt activament en les polítiques públiques, i aquest és un model que ens interessa”. Per la seva banda, el diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona, Jaume Ciurana, destaca que “Suïssa és un país proper, d’unes dimensions similars a les nostres, del qual podem aprendre molt en l’àmbit de les polítiques territorials i de respecte del medi natural”.

A més del mateix Royo, la delegació catalana està formada per Dionís Guiteras, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià (Moianès); Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar (Maresme); Ferran Estruch, alcalde de Cardona (Bages); Pere Pons i Vendrell, alcalde de Subirats (Alt Penedès); Rosa Maria Ribera i Mitjavila, regidora de Presidència i de Relacions Internacionals i Europees de l’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental); Joan Chicón Vallejo, cap del Servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa; i Eva Candela, directora de l'Àrea de Territori de l’Ajuntament de Terrassa.

Durant l’estada a Suïssa, la comitiva catalana visitarà exemples de bones pràctiques en matèria de gestió del territori a Ginebra, Berna i Zuric, i també veuran un exemple de cooperació transfronterera amb França a Annemasse. A la seva arribada ahir al vespre, van ser rebuts per Manuel Manonelles, representant del Govern de la Generalitat de Catalunya a Ginebra. Per altra banda, aquest vespre es reuniran amb membres del Grup d’amistat amb Catalunya del Parlament suís.

Està previst que en el futur hi hagi una visita inversa, en què càrrecs municipals suïssos facin una visita a Catalunya per explorar un àmbit del seu interès.

La Diputació de Barcelona és una de les institucions que forma part del Patronat de Diplocat i des de fa uns anys participa en el finançament de l’entitat. Fruit d’aquesta col·laboració ha estat possible organitzar aquesta missió informativa a Suïssa.