IniciActualitat › Cada vegada hi ha més ajuntaments que apost...

Cada vegada hi ha més ajuntaments que aposten per la sostenibilitat a través de la Central de Compres

31 octubre de 2023

L'aposta per la sostenibilitat des del món local és un fet en els darrers anys. Des de la Central de Compres de l'ACM contribuïm a fer aquest pas amb diferents acords marc que potencien aquest model.

Actualment, ja hi ha un total de 74 municipis que, a través de la Central de Compres, estan adherits a l'Acord marc d'Autoconsum. Aquest servei permet als ens locals contractar el servei de subministrament d'energia elèctrica per a les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en quatre lots provincials. De manera, que no només potencien la generació d'energia elèctrica a través d'una font de subministrament sostenible, sinó que també poden treure rendiment de l'excedent d'energia generada.

Vinculat a aquest Acord marc hi ha el de subministrament d'electricitat que ja tenen contractat més de 1.000 ens locals (un total de 1.037) i que ofereix energia 100% verda i actualització constant de preus, beneficiant-se de la compra agregada.

Al mateix temps, hi ha 67 ajuntaments que estan adherits a l'Acord marc de subministrament d'equips per a la generació d'energia solar fotovoltaica. Aquest servei no només serveix per instal·lar plaques fotovoltaiques, sinó que també contempla un manteniment preventiu especialitzat. I va més enllà i també ofereix l'opció d'instal·lar punts de recàrrega semiràpida de vehicles elèctrics i el seu manteniment i gestió, juntament amb el manteniment i gestió també per als punts de recàrrega ràpida.

Més enllà d'aquests tres acords marc, la Central de Compres també ofereix serveis específics per adquirir enllumenat públic led i més eficient i vehicles elèctrics i híbrids, que també contribueixen al fet que els municipis catalans cada vegada siguin més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.