IniciActualitat › 103 ens locals de la demarcació de Tarragon...

103 ens locals de la demarcació de Tarragona compren a través de la Central de Compres del món local

01 març de 2016

Un total de 103 ens locals de la demarcació de Tarragona, (Alta Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) adquireixen productes o serveis a través de la Central de Compres del món local. 

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha realitzat aquest dimarts al matí la tercera sessió al territori de la Central de Compres del món local. La jornada ha servit per reunir-se amb responsables de compres i contractació dels ens locals de les comarques del Camp de Tarragona. L’acte s’ha fet a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp, a Valls, i ha servit per explicar el catàleg de béns, serveis i subministraments que la Central de Compres del món local ofereix als ens locals, així com les novetats en matèria de contractació a partir de la Directiva 2014/24/EU de contractació pública. 
 
L’acte ha estat inaugurat pel president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan Maria Sanahuja, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris. 
 
En el discurs inaugural, el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan Maria Sanahuja, ha destacat la rellevància de comptar amb una Central de Compres per al món local. “És molt necessària per a tota l’administració local, però especialment per als municipis petits. Ens hem de felicitar de tenir-la”.
 
Per la seva banda, el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, ha insistit en la vocació territorial de l’entitat municipalista. En aquest sentit, ha anunciat que els propers “lots de contractació faran que empreses del territori també puguin guanyar contractes de la Central de Compres del món local”. També ha agraït al Consell Comarcal de l’Alt Camp que fos un dels cinc ens comarcals que des del principi va apostar per la compra agregada “un projecte ara consolidat”.
 
Finalment el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris, ha afirmat que “el valor afegit que s'ha aconseguit amb la Central de compres de l'ACM és que s'ha construït des de baix, des del món local, des de la no imposició, des de la convicció, des de la cooperació".

El 72% dels ajuntaments catalans es beneficien de la Central de Compres
 
Actualment, la Central de Compres del món local, impulsada per l’ACM, compta amb 843 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest pioner sistema. Si parlem d’ajuntaments, el 72% dels municipis catalans ja hi compren. Aquesta xifra demostra que és la central compres més utilitzada a l’Estat espanyol. 
 
Per productes, 646 ens locals es beneficien del subministrament elèctric, 145 del servei de Gas, 358 del servei d’assegurances, 59 compren vehicles, 36 compren equips d’impressió, 43 paper, 4 maquinària tècnica i 85 contracten el servei de prevenció de riscos laborals. 
 
103 ens locals a la demarcació de Tarragona
 
Concretament, a la demarcació de Tarragona hi ha un total de 103 ens locals que adquireixen productes i serveis a través de la Central de Compres del món local. D’aquests n’hi ha 82 que es beneficien de les tarifes del subministrament elèctric,  10 del subministrament de gas natural, 41 contracten el servei d’assegurances, 8 han adquirit vehicles policials o de serveis generals, 1 equips multifunció o d’impressió, 2 paper d’oficina, 18 contracten el servei de prevenció de riscos laborals i 1 ha adquirit maquinària tècnica.
 
Les comarques del Baix Penedès i Tarragonès són les que més confien en la Central de Compres. Al Baix Penedès el 93% dels municipis de la comarca adquireixen alguna producte o servei, mentre que al Tarragonès un 73% dels municipis es beneficien de la compra agregada.
 
A continuació us facilitem unes infografies focalitzades en la vegueria de la Tarragona: