IniciActualitat › 135 municipis de la demarcació de Girona co...

135 municipis de la demarcació de Girona compren a través de la central de compres del món local

18 febrer de 2015

L’ACM ha celebrat aquest matí a Girona la segona de les vuit jornades per tot el territori català per estudiar, millorar i innovar en la seva central de compres del món local. A la demarcació de Girona, 135 ens locals, el 60%, compren serveis mitjançant la Central de Compres del món local. Actualment, a tot Catalunya 775 municipis compren serveis a través de la Central de Compres.

La Casa de Cultura de Girona ha estat l’escenari de la segona de les vuit jornades que organitza l’ACM. “Aquestes sessions volen ser un reconeixement a la tasca que es fa des del món local per innovar en la compra i gestió dels serveis que s’ofereixen als ciutadans” ha manifestat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, qui ha assegurat també que les jornades serveixen també per “visionar les normatives que vindran i com ens afectaran”. Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer ha manifestat que “pel món local és un moment complicat per un excés de normativa. Per tant, en un moment com aquest és bàsic que hi hagi instruments que simplifiquin procediments, com el que fa la Central de Compres de l’ACM”. Finalment, la directora dels Serveis Territorials i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Assumpció Rodríguez, ha recordat que la Central de Compres és un projecte de confiança. “Així és com es pot ser més eficient”
 
La jornada d’avui ha comptat amb la presència de més d’una cinquantena de tècnics de contractació dels ens locals  i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.
 
Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministraments d’electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l'adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.
 
 És previst que en els propers mesos s’ofereixi el servei de compra de paper d’oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d’informàtica.
 
135 ens locals de la demarcació de Girona compren bens i serveis
 
A les comarques de la demarcació de Girona, (comarques del Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, La Selva, Pla de l’Estany i Ripollès) dels 223  ens locals que hi ha, un total de 135 compren serveis a través de la central de compres del món local.
 
A continuació, teniu les dades globals i per comarques: