
L’ACM ha iniciat un cicle de vuit jornades per tot el territori català per estudiar, millorar i innovar en la seva central de compres del món local. A les comarques metropolitanes de Barcelona, 143 ens locals, el 87%, compren serveis mitjançant la Central de Compres del món local.
La seu del Consell Comarcal del Vallès Oriental ha estat l’escenari avui de la primera de les vuit jornades que organitza l’ACM. “El nostre objectiu és donar suport als ajuntaments catalans, estar a prop seu i escoltar-los per tal de definir quines han de ser les noves adquisicions centralitzades”, ha manifestat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, qui ha assegurat també que la voluntat és posar en contacte i crear xarxa entre els tècnics de compres dels ajuntaments catalans per tal que intercanviïn experiències. Per la seva banda, el delegat del Govern català a Barcelona, Fernando Brea, ha explicat que els ajuntaments petits necessiten que algú els doni suport en la recerca de les millors ofertes i en la gestió de la negociació. "I és aquí on la Central de Compres de l’ACM hi juga un paper molt important". Finalment, el president de Consell Comarcal del Vallès Oriental, José Orive, ha posat en valor la importància de posar sobre la taula les normatives que “ens afecten i ens afectaran”.
La jornada d’avui ha comptat amb la presència de més d’una cinquantena de tècnics de contractació dels ens locals i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.