IniciActualitat › 4 de cada 5 municipis de la Catalunya Centra...

4 de cada 5 municipis de la Catalunya Central adquireixen serveis a través de la Central de Compres del món local

18 març de 2015

L’ACM ha celebrat aquest matí a Castellolí, una nova jornada per estudiar, millorar i innovar la seva central de compres del món local. A la Catalunya Central, 130 municipis, el 78%, compren serveis mitjançant la Central de Compres del món local. Actualment, a tot Catalunya 775 ens locals compren productes a través de la Central de Compres.

El Campus Motor de Castellolí ha estat l’escenari d’una nova jornada organitzada per l’ACM on el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré ha manifestat que les prioritats de la central de contractació del món local “les definim en jornades com aquesta on hi participen les àrees de contractació dels ajuntaments. Un model cooperatiu al servei del món local”. Ha estat el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau, qui ha explicat que en aquesta legislatura, “l’ACM ha estat un defensora de l’autonomia local, prestigi i rol dels ajuntaments del país. Hem d’agrair aquest fet i també l’impuls de la central de compres que permet ser transparents i eficients en la gestió. Finalment, el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete ha recordat que “des del primer dia, el consell ha donat suport a la central de compres ja que considera que és una eina  de suport als ajuntaments per fer més fàcil la feina i la tasca de l’administració local.
 
La jornada d’avui ha comptat amb la presència de més d’una trentena de tècnics de contractació dels ens locals  i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.
 
Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministraments d’electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l'adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.
 
És previst que en els propers mesos s’ofereixi el servei de compra de paper d’oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d’informàtica.
 
130 municipis de compren serveis a través de la central de compres
 
A les comarques de la Catalunya Central, (Anoia, Bages, Solsonès, Berguedà i Osona) de 165 municipis, 130 compren serveis o productes. 
 
A continuació, teniu les dades globals i per comarques: