IniciActualitat › 941 dels 947 ajuntaments catalans ja estan a...

941 dels 947 ajuntaments catalans ja estan associats a l‘ACM

19 gener de 2022

L’Hospitalet de Llobregat es va convertir a finals de 2021 en nou ajuntament associat de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Esdevé, així, en l’ajuntament número 941 que s’incorpora a l’entitat municipalista de referència a Catalunya, que ja reuneix ja el 99,36% dels ajuntaments catalans. Anteriorment, també s'havia associat a l'ACM Santa Coloma de Gramenet.

Només 6 ajuntaments catalans no són associats de l’ACM, que ha esdevingut, sobretot, en els darrers 20 anys en l’entitat municipalista que representa la pràctica totalitat dels ens locals catalans. I és que al 2001 els ens locals associats a l’ACM eren 682, mentre que al 2021 es va tancar amb 1.021.

A banda dels ajuntaments, l’ACM també compta amb els 41 consells comarcals catalans com a socis i les 4 diputacions provincials. També s’hi ha de sumar 29 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), 4 consorcis i 3 mancomunitats.

Com a associats a l’ACM, poden adquirir qualsevol dels 16 productes i serveis que ofereix la Central de Compres als ens locals a través d’Acords marc. Això implica un estalvi econòmic per a les administracions i una reducció dels procediments i dels tràmits, gràcies a l’adquisició centralitzada. Al mateix temps, també es poden beneficiar de tots els serveis de representació, assessorament i consultes d’àmbit jurídic, cursos, accions formatives i màsters i postgraus de l’Àrea de Formació, i altres projectes i iniciatives vinculades a l’ACM o a les fundacions com la Fundació Municipalista d’Impuls Territorial (FMIT) o la Fundació de Transparència i Bon Govern Local (FTBG).