IniciActualitat › L'ACM acorda amb el Govern català crea...

L'ACM acorda amb el Govern català crear una taula bilateral Govern-món local-diputacions per consensuar la reactivació econòmica post-Coronavirus

08 maig de 2020

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques, a través del seu president Lluís Soler, va participar aquest dijous 7 de maig en una reunió entre el president del Govern català, Quim Torra, les enitats municipalistes i les diputacions per tal de promoure accions per la recuperació econòmica i social. La reunió també va comptar amb la presència dels consellers de la Presidència, Interior i Salut amb la voluntat d'analitzar l'evolució de la pandèmia.

De la reunió en va sorgir l'acord de crear una taula bilateral entre Govern i representants de les entitats municipalistes i diputacions per arribar a grans consensos per impulsar la reactivació. També es va posar de manifest que es tindrà en compte el Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya, que van elaborar fa unes setmanes l'ACM i la FMC. El document, en format de decàleg o paquet de propostes, planteja més de 55 accions concretes a efectuar per part de totes les administracions amb l’objectiu de reforçar el sistema sanitari, abordar la crisi social i les necessitats de les persones més vulnerables, i fer front a la crisi econòmica.

Precisament durant la reunió per videoconferència el President de la Generalitat, Quim Torra, va expressar que el Decàleg serà "un excel·lent punt de partida" per treballar conjuntament d'una "manera estable" i aconseguir "sumar" i poder ajudar millor a "tots els sectors amb més dificultats, ja siguin autònoms, pimes, botigues, hotels, tercer sector o gent de la cultura".

El president de l'ACM, Lluís Soler, va insistir que "des del municipalisme català no volem ser actors d'escolta activa amb el Govern, sinó corresponsables de les grans decisions del país en aquesta fase de la reactivació. Per això, aplaudim i participarem en la comissió bilateral que ens ha proposat el president Torra".

A la reunió es va insistir en aconseguir una màxima coordinació entre totes les administracions, tant per la reactivació com per gestionar el desconfinament.