IniciActualitat › L'ACM es compromet a treballar per la i...

L'ACM es compromet a treballar per la implementació de nous horaris i més saludables al món local

28 març de 2019

El president de l'ACM, David Saldoni, ha participat aquest dijous a la jornada 'Els municipis: motor dels canvis en la Reforma Horària', que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat. L'objectiu de la sessió era fomentar els passos indispensables per afrontar els canvis d'horaris que ajudin a aportar una millor qualitat de vida als nostres veïns i veïnes. David Saldoni ha participat en una taula rodona per parlar dels reptes a nivell municipal. Saldoni ha destacat que "Reforma Horària és una iniciativa ciutadana. I en garantirem el seu èxit si tots els agents que, d’una manera o altra, tenen responsabilitats en l’organització dels temps socials, ens hi impliquem”. Per Saldoni el paper del món local és de gran rellevància: “Des dels municipis vivim i coneixem la realitat, per això estem convençuts que el projecte portarà una millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

Durant la jornada s'han exposat estratègies en els usos del temps de fora de Catalunya, així com experiències de pactes locals del temps. El president de l'ACM, David Saldoni, participarà a la jornada parlant dels reptes a nivell municipal. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha fet la cloenda de la jornada.

Aquesta jornada és una iniciativa emmarcada a la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Reforma Horària i promoguda per l’Oficina per a la Reforma Horària del Departament de la Presidència. Fa tres setmanes, precisament, es va signar el protocol per a l’impuls d’aquesta Xarxa que vol promoure la racionalització dels horaris a Catalunya a través de les ciutats i pobles.