IniciActualitat › L'ACM contribueix a la conservació del...

L'ACM contribueix a la conservació del medi ambient amb un equip participant a la Ultra Clean Marathon 2021

07 juny de 2021

Un equip, integrat per treballadors de l'Associació Catalana de Municipis, va participar el 5 de juny a la Ultra Clean Marathon (UCM) 2021. Sota el paraigües de l'entitat municipalista, van completar els 60 quilòmetres de recorregut i en relleus entre Terrassa i Barcelona, en una prova que potenciava l'esport i, al mateix temps, el 'plogging', és a dir, la recollida de residus abandonats als espais naturals.

La Ultra Clean Marathon és un repte esportiu i ambiental que pretén conscienciar i apel·lar a la capacitat d'acció en benefici de la natura. La defensa del medi ambient era l'objectiu, ja que els 22 equips participants van completar un total de 6 trams i 63 quilòmetres totals, on mentre corrien van anar recollint deixalles.

A més, la inscripció de l'ACM en la UCM també suposava fer un donatiu mínim de 600 euros destinats a una causa ambiental a escollir. En el cas de l'ACM es va seleccionar donar l'aportació econòmica al projecte SEO/Birdlife que s'encarrega d'estudiar i conservar les aus i la natura a la reserva Riet Vell al Delta de l'Ebre, on també es cultiva arròs ecològic, afavorint la biodiversitat i recuperant hàbitats de zones humides del Delte de l'Ebre.