IniciActualitat › L'ACM demana un major reconeixement de ...

L'ACM demana un major reconeixement de l'àmbit local a la Proposició de Llei de l'Esport i l'Activitat Física de Catalunya

03 març de 2020

La secretaria general de l'ACM, Joana Ortega, ha comparegut aquest dimarts al migdia al Parlament de Catalunya per participar en la ponència de la Proposició de llei de l'esport i l'activitat física de Catalunya. Ortega ha agraït que s'hagi generat un debat sobre el model esportiu del país i ha exposat el posicionament de l'ACM.

La Proposició de llei de l'esport i l'activitat física va ser impulsada al maig de 2018 per una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Així, Joana Ortega ha fet notar que des d'un punt de vista municipalista ni la ILP ni la Proposició de llei contemplen la realitat de l'esport a Catalunya i en les dues els municipis hi tenen un paper residual, fruit de no haver pogut participar en l'elaboració de les dues propostes.

Joana Ortega ha demanat un reconeixement de l'àmbit local: "La iniciativa pública local, de manera directa o a través dels Consells Esportius, és conjuntament amb la de les federacions esportives, la base de l’esport sense ànim de lucre al nostre país", ha dit. També ha posat èmfasi en què els ens locals són titulars d'una gran quantitat d'equipaments esportius i que la Llei ha de recollir aquesta especificitat i també reconèixer el finançament que des de l'àmbit local es fa als equipaments i a les entitats esportives de cada municipi.

Finalment, des de l'ACM s'ha insistit en què qualsevol normativa tramitada des del Parlament incorpori un informe d'impacte a l'àmbit local (en quant a autonomia local, competències i finançament) i que no generi noves obligacions per als ens locals si no es concreten els recursos i finançament.

L'ACM ja va realitzar a principis del mes de febrer una jornada de treball amb tècnics i electes locals per debatre la nova normativa i concretar el posicionament de l'entitat municipalista.

 

POSICIONAMENT DE L'ACM A LA PROPOSICIÓ DE LLEI

PROPOSICIÓ DE LLEI DE L'ESPORT I L'ACTIVITAT FÍSICA