IniciActualitat › L’ACM es reuneix amb el president del Parl...

L’ACM es reuneix amb el president del Parlament Roger Torrent per posar en relleu el paper municipalisme català en l’agenda del país

02 març de 2020

Lluís Soler: “El país pot comptar amb el municipalisme català com aliat estratègic, tant en la millora de la qualitat de vida de les persones com en els reptes de país als quals ens enfrontem”

 

El president de l’ACM, Lluís Soler, el vicepresident de l’Àmbit de Dinamització Econòmica i alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, la secretària general, Joana Ortega i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, s’han reunit aquest dilluns a la tarda amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

La trobada s'emmarca en la ronda de contactes que el president de l’entitat municipalista està mantenint amb el Govern català i amb diversos representants de l’esfera política, econòmica i social del país, per donar a conèixer el municipalisme català, compartir l’agenda i estrènyer llaços de treball i col·laboració.

En aquest sentit, ha estat la primera trobada institucional amb el President del Parlament de Catalunya d’ençà de l’elecció de la nova direcció de l’ACM. Així, des de l’entitat municipalista s’ha exposat l’agenda municipalista que marca el pla de mandat del municipalisme i que passa per abordar l’acció climàtica, potenciar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i generar prosperitat a tots els municipis catalans. I s’ha insistit en destacar que l’ACM és la primera entitat municipalista del país, amb més d’un miler d’associats de diferents sensibilitats polítiques, i vol ser corresponsable en la presa de decisions del Govern i el Parlament.

En paraules del president de l’entitat, Lluís Soler: “Volem ser l’aliat estratègic de les institucions polítiques del país, no només per col·laborar i consensuar polítiques efectives pel territori, sinó per vehicular les inquietuds dels veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats i afrontar des d’un punt de vista local els reptes que com a país tenim en els propers anys”. Soler ha afegit que “des del Parlament de Catalunya es tramiten moltes lleis i normatives que requereixen d’un consens previ del municipalisme. Som la primera porta d’atenció dels ciutadans i qui millor coneixem la realitat. La proximitat és un valor que ha de portar-nos a generar polítiques més eficaces i més adaptades a la realitat del territori”.

La trobada ha servit també per exposar el Pla de Mandat que l’ACM té previst executar en els propers quatre anys i en el qual es contempla treballar per la projecció internacional del municipalisme català.