IniciActualitat › L'ACM es reuneix amb representants de l...

L'ACM es reuneix amb representants de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON) per buscar sinergies per garantir un oci segur i saludable

13 setembre de 2021

L’Associació Catalana de Municipis, representada per la Secretària General Joana Ortega, es va reunir la setmana passada, amb representants de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON).

Durant la reunió, els directius de FECALON van fer arribar a l’ACM el neguit per les greus afectacions de tot tipus (laborals, socials i econòmiques) que està patint el sector des de l’inici de la pandèmia. Alhora, van posar en valor que l’oci nocturn incideix positivament en diversos sectors, com els del turisme, l’ocupació (sobretot juvenil), la seguretat i la restauració.

Des del sector es qualifica de dramàtica la situació i es reclama acabar amb la prohibició d’obertura dels locals, que ja dura des de fa divuit mesos i que ha portat ja al tancament definitiu de molts d’ells.

Per part de l’ACM, s’ha expressat la solidaritat amb les persones i empreses afectades als diferents municipis de Catalunya. Alhora, compartim la necessitat d’incrementar les mesures de suport i els canvis legislatius que calgui, per part de totes les administracions, per superar aquesta crisi sense precedents.

Finalment, des dels municipis sempre hem treballat per un oci nocturn ordenat i respectuós amb la convivència i el descans en els nostres pobles i ciutats, tot evitant situacions com malauradament s’han produït en les darreres setmanes.  És per això que desitgem que les condicions sanitàries permetin la tornada a la normalitat el més aviat possible.

Les dues entitats es van emplaçar per seguir treballant conjuntament, tot i valorant la bona predisposició de totes dues parts.