IniciActualitat › L'ACM explica el món municipal català...

L'ACM explica el món municipal català a una delegació de Turquia

08 maig de 2019

La seu de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha rebut aquest dimecres 8 de maig una visita d'estudi d'un grup de Turquia, que ha vingut a Catalunya per estudiar i conèixer la realitat territorial i l'organització administrativa. La visita del grup està titulada 'Town Twinning between Turkey and the EU' i comptava amb representants del Ministeri de Medi Ambient i Urbanisme (MoEU-DGLA), de la Union of Provinces (UP) i de la Union of Municipalities of Turkey (UMT), entre d'altres.

El secretari general de l'ACM, Albert Batalla, ha explicat què és l'Associació de Municipis i quina tasca realitza en la defensa i representació dels pobles i ciutats catalans, alhora que intenta compartir experiències que puguin fer millorar els municipis. Els representants turcs s'han mostrat molt interessats per la realitat territorial de Catalunya, formada per municipis molt petits, si es compara amb la mida dels municipis turcs. També s'han interessat molt per l'oferta formativa de l'entitat municipalista, així com per conèixer com funciona la Central de Compres i com beneficia als associats. A Túrquia les associacions municipalistes són entitats creades per l'estat i els municipis en formen part per ell, en canvi a Catalunya els municipis es van agrupar per iniciativa pròpia i qui vol formar part d'una entitat municipalista ho fa per voluntat pròpia.

La delegació turca s'està a Catalunya des del 6 de maig fins al 17 i podrà conèixer l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona o projectes municipals elaborats a través de finançament europeu. Els representants turcs tenien l'objectiu de veure la cooperació entre ciutats i Europa, així com canals de participació i estratègies i polítiques per complir amb les polítiques europees.