IniciActualitat › L’ACM fomenta, amb una campanya, la compra...

L’ACM fomenta, amb una campanya, la compra de llibres i roses de proximitat per Sant Jordi

22 abril de 2020
  • El municipalisme català també mostra el compromís amb les biblioteques públiques i escolars, i encoratja a tot el món local a seguir-hi apostant
     

  • Lluís Soler: “Aquest Sant Jordi, més que mai, hem d’estar al costat de les persones qui estimem, especialment les qui més pateixen, i fomentar la cultura i la compra de llibres i roses de proximitat, perquè és la millor manera de fer poble i fer barri”

 

El municipalisme català vol posar el seu granet de sorra per ajudar al món llibreter, de la cultura i les floristeries durant aquesta Diada de Sant Jordi, marcada pel confinament arran de l’emergència sanitària de la Covid-19. Així, la principal entitat municipalista de Catalunya ha engegat una intensa campanya a les xarxes socials per promoure la compra de llibres i roses de proximitat i fer que el món local sigui un agent que pugui ajudar al sector de les llibreries, tancades des de fa més de cinc setmanes arran de l’estat d’alarma.

Amb aquesta campanya s’arribarà aproximadament a mig milió de catalanes i catalans interessats en el món de la lectura, per tal de fomentar la compra de llibres i roses de proximitat, així com les iniciatives solidàries al voltant de Sant Jordi.

Tot això es recull en un espai web (www.acm.cat/iniciatives-solidaries-sant-jordi-2020) a través del qual es vol donar un altaveu i difusió de totes aquelles iniciatives solidàries que es realitzen aquests dies al voltant del 23 d’abril. Aquí s’hi troben diverses iniciatives al voltant del món del llibre del sector llibreter i editorial. I també al voltant de les roses amb iniciatives del Gremi de Floristes, l’Associació d’Amics de la Gent Gran, centres hospitalaris, associacions i entitats socials i culturals, o iniciatives organitzades des del municipalisme.

En aquest sentit, el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest serà un Sant Jordi diferent, des de casa, però no per això menys intens o emotiu. És moment de comunicar-nos, virtualment, amb les persones qui més estimem, mostrar la nostra estima i solidaritat amb la gent que més pateix, i fomentar el sector de la rosa i el llibre de proximitat, perquè una de les millors maneres de fer barri, fer poble i fer ciutat, és apostant pel comerç de proximitat i la cultura”.

L’Associació també encoratja a tots els ens locals catalans a seguir apostant pel sector de llibre amb la compra de llibres i, sobretot, potenciant el comerç petit i més pròxim, sector molt important per donar vitalitat als pobles i ciutats. Al mateix temps, el president de l’ACM, Lluís Soler, encoratja als ajuntaments, consells comarcals, diputacions i entitats municipals descentralitzades a ampliar aquest suport al sector de les biblioteques públiques i a les biblioteques escolars, a través de l’adquisició de llibres per ampliar el catàleg d’aquests equipaments culturals que teixeixen l’accés a la cultura dels infants, escolars i població en general.

Aquí, Soler, ha remarcat que “la cultura en general i el món del llibre en particular, són un dels sectors més castigats per la crisi de la Covid-19. Des del municipalisme català ens comprometem a seguir impulsant el sector, amb el reconeixement, però també amb l’aposta per seguir comprant llibres, difonent el sector i apostant per la cultura com a eix bàsic de la nostra societat i desenvolupament individual i col·lectiu”.

Finalment, l’ACM per mostrar aquest compromís amb els llibres de proximitat ha decidit regalar un llibre a tots els seus treballadors a través del projecte ‘Llibreries obertes’. Aquesta iniciativa permet escollir una llibreria de proximitat on es podrà recollir el llibre, un cop aixecat el confinament, i que el 100% de l’import sigui per la recollida on es va a buscar. L’entitat municipalista també s’ha compromès a acompanyar la celebració, el proper 23 de juliol, del dia de Sant Jordi, juntament amb els sectors culturals, comerciants, institucions i floristes.