IniciActualitat › L’ACM i l'ARCA engeguen una nova form...

L’ACM i l'ARCA engeguen una nova formació per revitalitzar les zones rurals

13 febrer de 2020

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) han iniciat una nova formació centrada en el programa LEADER, una eina per revitalitzar les zones rurals. Avui la seu de l’ACM ha acollit la primera sessió, que ha abordat el marc general del desenvolupament rural i projectes de cooperació amb diversos ponents i especialistes en la matèria.

La presidenta d'ARCA, Roser Bombardó, ha destacat la suma d'esforços per afrontar els 10 reptes del món rural amb més eines. Mentrestant, el cap de l'Àrea de Formació de l'ACM, Carles Bassaganya, ha insistit en la importància de fer arribar la formació i els serveis a cadascun dels associats, com una mesura d'estímul i capacitació a l'equilibri territorial i les polítiques de repoblament.

Entre d’altres, hi ha participat l’excap de servei de Desenvolupament Econòmic i Local del SOC, Mateo Hernando, que ha explicat algunes polítiques i claus d'èxit de desenvolupament rural. Mentrestant, el tècnic i geògraf d'ARCA, Eduard Trepat, ha exposat que el despoblament afecta a una àmplia zona del país i amb conseqüències rellevants. Finalment, el cap de servei de Programació i Dinamització Rural, Josep Maria Martí, ha explicat els ajuts LEADER remarcant que el programa en sí no són ajuts, sinó que el LEADER "és estratègia i cooperació".

Aquesta primera jornada ha servit per parlar sobre desenvolupament local, el programa Leader, els projectes de cooperació i estratègics. La següent sessió també es celebrarà a Solsona el 26 de febrer i pivotarà al voltant dels projectes de cooperació i altres experiències, per posar en comú i en confluència a diversos actors i agents que porten anys treballant aquestes matèries.