
-
Lluís Soler: “Comencem, al Segrià, una ronda de trobades telemàtiques amb tots els consells d'alcaldes i alcaldesses per copsar les preocupacions del món local i abordar la reactivació socioeconòmica en clau municipalista”
-
L’ACM ha facilitat als alcaldes del Segrià la compra preferent de més de 5.500 mascaretes FFP2 per als treballadors públics locals més exposats durant l’emergència sanitària de la Covid-19
L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha iniciat aquest divendres les reunions amb els consells comarcals catalans i alcaldes i alcaldesses per mantenir un intercanvi d’impressions, consensuar necessitats i prioritzar polítiques per promoure la reactivació socioeconòmica dels municipis. Així, el president de l’ACM, Lluís Soler, la secretària general, Joan Ortega, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, han participat telemàticament al consell d’alcaldes del Segrià, presidit per l’alcalde de Maials David Masot.
La finalitat és recórrer tot el territori, encara que a causa del context actual hagi de ser a través de videoconferència, per conèixer les inquietuds dels alcaldes i alcaldesses i liderar propostes i iniciatives que puguin ajudar a la gestió i l’enorme esforç que estan fent els electes locals a causa de la crisi de la Covid-19.
El president de l’ACM, Lluís Soler, ha manifestat que “comencem, al Segrià, una ronda de trobades telemàtiques amb tots els consells d'alcaldes i alcaldesses per copsar, de primera mà, les preocupacions i inquietuds del món local i abordar, des del territori, la reactivació socioeconòmica en clau municipalista”.
En aquest sentit, ha avançat als alcaldes del Segrià que l’ACM ha reorientat les prioritats del Pla de Mandat 2020-2024 per ajudar “encara més” als municipis. Així, es planteja prioritzar l’agenda rural per donar suport al territori i la creació de nous serveis d’assessorament a través d’oficines tècniques en matèria de gestió territorial, econòmica o contractació pública.
A nivell de serveis diversos, els ens locals del Segrià han rebut assessorament jurídic i tècnic durant aquest 2020 a través de l’ACM amb consultes relatives a:
- Normativa
- Gestió de la Covid-19
També hi han hagut 26 tècnics i electes de la comarca que han participat en accions formatives plantejades des de l’entitat municipalista. I a nivell de la Central de Compres, cal destacar que:
- Un 84% dels 38 municipis del Segrià són usuaris de la Central de Compres de l’ACM, que ofereix l’opció de contractar 15 productes i serveis de forma agregada, estalviant procediments i amb avantatges econòmics.
- Els productes més usats són el subministrament elèctric, les diferents pòlisses d’assegurances i l’adquisició de paper d’oficina i desfibril·ladors elèctrics.
- Un total de 46 ens en fan ús (32 ajuntaments, el Consell Comarcal i 13 ens depenents).
A més durant la gestió de l’emergència de la Covid-19, l’ACM va lliurar gratuïtament als municipis de la comarca 740 mascaretes tèxtils, 2.890 mascaretes quirúrgiques, 7,780 guants i 80 mascaretes FFP2. I també va afavorir la compra agregada de 5.520 mascaretes FFP2 a 7 municipis i al Consell Comarcal del Segrià. Precisament, el president del Consell comarcal del Segrià, David Masot, ha agraït aquest material i atenció durant la pandèmia.
L’ACM té previst seguir amb les trobades territorials amb alcaldes i alcaldesses per mantenir les sinergies amb els màxims representants i coneixedors dels municipis catalans.