IniciActualitat › L'ACM s'integra en el Gabinet de C...

L'ACM s'integra en el Gabinet de Coordinació Post Emergència del temporal Glòria, constituït a Deltebre

21 febrer de 2020

L'Ajuntament de Deltebre ha acollit aquest divendres la constitució del Gabinet de Coordinació Post Emergència de la Generalitat de Catalunya. La reunió ha estat presidida per la Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i per Lluís Soler, president de l'ACM i alcalde de Deltebre. Precisament, Soler ha participat a la constitució en qualitat de doble representant. Com a alcalde, ja que Deltebre va ser una de les zones més afectades pel temporal Glòria del mes de gener, i com a president de l'ACM i representat els municipis catalans afectats.

En aquest sentit, el Programa pretén revisar, clarificar i millorar la resposta institucional i econòmica que dona el Govern després de desastres naturals i altres emergències. L’objectiu és, per una banda, crear un protocol  d’actuació perquè els afectats sàpiguen amb facilitat quins passos i itinerari han de seguir per fer l’avaluació de danys, qui la fa (especialment en els casos de municipis petits que tenen poca infraestructura tècnica), quins ajuts poden optar i si cal revisar-los, com ho han de tramitar, accelerar procediments.

Durant la reunió el Govern català ha expressat la possibilitat de poder declarar la zona catastròfica des de Catalunya, independentment del govern espanyol. També s'ha acordat posar en marxa un grup de treball que redactarà un protocol de coordinació per donar resposta a les postemergències després d'un desastre natural. El protocol podria estar enllestit a finals de primavera. Es tracta de posar fi a la confusió i desinformació que hi ha un cop superada l’emergència. I, per l’altra, estudiar mesures per fer front a una situació que ja s’ha convertit en estructural.

Després de la reunió, s'ha fet una visita a les zones afectades durant el temporal Glòria.

Localització