IniciActualitat › L’ACM llança un catàleg de productes per...

L’ACM llança un catàleg de productes per al món local per fer front a la COVID-19

05 juny de 2020
  • L’Associació Catalana de Municipis ha elaborat un catàleg de productes especials per fer front a la COVID-19, en les diferents fases de desacceleració, des dels ens locals.

 

Aquesta setmana l’ACM ha publicat al seu web un catàleg amb diversos productes i material de protecció integral destinats als ens locals associats i enfocats a fer front a la COVID-19. El Catàleg COVID-19 és un instrument obert i dinàmic d’ajuda als ens locals amb la finalitat de disposar d’un espai de referència per facilitar la compra dels diferents productes. En concret, es contemplen des d'elements de protecció individual (EPI), fins a dispositius per al control d’accés i prevenció de la salut dels treballadors, així com també elements i productes per a la desinfecció i la preparació d’espais públics, que els ens locals puguin necessitar per garantir les mesures i protocols dictats pel govern espanyol i les institucions sanitàries. L'objectiu és facilitar la desescalada de la pandèmia i seguir prestant serveis a la ciutadania.

El Catàleg recull l’oferta de productes més recurrents que poden necessitar els ens locals per afrontar la nova situació. El catàleg ha nascut fruit de la necessitat dels municipis de disposar dels productes necessaris per gestionar el dia a dia municipalista, i que l’ACM ha canalitzat perquè tinguin un punt comú i opcional per adquirir el material. Recordem que des de l'entitat municipalista durant les primeres setmanes de pandèmia ja es va coordinar una acció de lliurament i distribució gratuïta de mascaretes i guants als 947 municipis, 41 consells comarcals i entitats municipals descentralitzades. També es va oferir als municipis la possiblitat d'adquirir de forma centralitzada mascaretes FFP2.

El president de l’ACM, Lluís Soler, destaca que “ara més que mai des del municipalisme català hem de posar totes les eines i recursos per combatre la pandèmia. Entre altres, amb un catàleg pioner i innovador de productes i serveis a disposició de tots els pobles i ciutats del país”.

L’ACM ha elaborat aquest document a partir d’un seguit de consultes prèvies amb diverses empreses que subministren aquest tipus de productes, i posteriorment ha obert l’oferta a totes aquelles empreses que poguessin estar-hi interessades, a partir de la inscripció en un espai web reservat al tema COVID-19.

D’aquesta manera, l’ACM posa a disposició de les entitats locals un Catàleg de productes COVID-19, tot diferenciant-lo dels productes i serveis de la Central de Compres, ja que les empreses que participen al Catàleg COVID-19 no han passat per un procés de licitació i, per tant, serà cada ens local qui realitzarà la compra de béns seguint el procediment de contractació que escaigui.

Atenent que és un mercat poc estable i que no hi ha una regulació de preus, l’ACM actualitzarà de manera periòdica el catàleg per tal de garantir el millor servei cap a l’ens local.

Podeu accedir al catàleg aquí: CATÀLEG COVID-19 ACM

Per a qualsevol consulta o aclariment sobre el Catàleg Covid 19 adreceu-vos a catalegcovid19@acm.cat