IniciActualitat › L'ACM participa en el diàleg-col·loqu...

L'ACM participa en el diàleg-col·loqui d'Alcaldes.eu sobre el desplegament de polítiques digitals a Catalunya

21 novembre de 2019

La secretària general de l'ACM, Joana Ortega, ha participat aquest dijous 21 de novmebre al diàleg-col·loqui, organitzat per Alcaldes.eu, centrat a parlar del desplegament de les polítiques digitals al territori. L'acte ha comptat amb la presència del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

El diàleg formava part d’un cicle de 4 col·loquis al voltant del món de les TIC que tindran lloc durant els propers mesos a diferents zones de Catalunya. El primer col·loqui, titulat “Les TIC com a eina de cohesió social”, s'ha fet a l’hotel Porta Fira de l'Hospitalet de Llobregat, coincidint amb la celebració de l’Smart City Expo.

Joana Ortega ha defensat que cal buscar una major participació de la dona en els àmbits productius vinculats a l'economia d'internet i també que allà on les empreses privades no poden arribar en aquest impuls de la tecnologia, l'administració hi ha d'ajudar. Es referia al desplegament en pobles petits de les xarxes, que assumiran empreses locals, atès que els grans operadors no troben rendible participar en aquest mercat. La secretària general de l'ACM ha posat l'entitat a disposció dels municipis i la Conselleria per ajudar en la vessant formativa i de difusió d'informació al desplegament de les noves tecnologies.

El Conseller Jordi Puigneró ha exposat que la fibra òptica haurà arribat a totes les capitals de comarca durant el 2020. El col·loqui també ha comptat amb l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i l'alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús, que han insistit en la importància de la tecnologia per millorar la gestió de recursos i per evitar que la gent marxi dels pobles petits.

Localització