IniciActualitat › L'ACM participa a la segona Agenda Urba...

L'ACM participa a la segona Agenda Urbana de Catalunya que elaborarà un document estratègic de país per afrontar els reptes de les àrees urbanes del segle XXI

17 febrer de 2020

Els vicepresidents de l'ACM, Sergi Pedret i Àstrid Desset, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, han participat aquest dilluns a la segona Assemblea Urbana de Catalunya, que ha donat el tret de sortida a l'elaboració del document que ha de servir per planificar territorialment i urbanística el país.

L'Assemblea Urbana de Catalunya és un òrgan col·legiat integrat per les administracions i representants del teixit ciutadà i econòmic, entre ells l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. En aquest sentit s'ha començat a redactar l'Agenda Urbana de Catalunya, abans que el Govern l'aprovi. Aquesta Agenda, impulsada per la Secretaria de l'Agenda Urbana i Territori, serà la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats durant les properes dècades. Des de l'ACM es visualitza aquest document com l'oportunitat per impulsar polítiques urbanístiques i de territori que permetin una cohesió social i territorial i generar prosperitat econòmica amb mesures que combatin l'emergència climàtica. Està previst que el document estigui redactat el primer trimestre del 2021.

L'Agenda Urbana de Catalunya també ha de ser una eina per accelerar el desplegament de l’Agenda 2030 a les ciutats catalanes i un instrument per redefinir com han de ser i com s’han de planificar les nostres àrees urbanes. El document parteix d'un procés participatiu que es va fer durant els mesos de juny i juliol de 2019 amb sis jornades de debat.