IniciActualitat › L’ACM presenta als alcaldes i alcaldesses ...

L’ACM presenta als alcaldes i alcaldesses del Baix Camp l’estratègia per a la reactivació socioeconòmica dels municipis de Catalunya

18 juny de 2020
  • Lluís Soler: “Només des del municipalisme, respectant l’autonomia i recursos locals i atenent a les necessitats de la ciutadania, aconseguirem una sortida ràpida de la crisi”

  • Un 89% dels municipis del Baix Camp es beneficien dels avantatges econòmics i procedimentals dels productes i serveis oferts per la Central de Compres

 

L’ACM continua amb la campanya “Reactivem Catalunya” que con contempla les trobades virtuals amb tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya, per tal de copsar les necessitats, prioritats i inquietuds del territori. Aquest dijous al migdia el president de l’ACM, Lluís Soler, la secretària general, Joan Ortega, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, han participat telemàticament al consell d’alcaldes del Baix Camp, presidit per l’alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud. 

L’ACM ja ha mantingut reunions i contactes amb més de 250 alcaldes i alcaldesses de diferents punts del territori amb l’objectiu de conèixer de primera mà les seves preocupacions, com han gestionat l’emergència per la Covid-19 i com s’ha d’afrontar el repte que suposa la reactivació econòmica i social dels municipis catalans.  En aquest sentit, el president de l’ACM, Lluís Soler, ha destacat que “només des del municipalisme, respectant l’autonomia i recursos locals i atenent a les necessitats de la ciutadania, aconseguirem una sortida ràpida de la crisi”.

Per aquest motiu, l’ACM ja està treballant per ampliar la cobertura de serveis que ofereix als municipis. Més enllà, de l’assessorament tècnic i jurídic que s’ofereix des de l’entitat municipalista, juntament amb oferta formativa per a tècnics i electes, i productes i serveis bàsics de la Central de Compres, l’ACM vol fer un pas més enllà. Des de fa unes setmanes s’ha reorientat el Pla de Mandat 2020-2024, que va presentar el passat febrer a la XXIIa Assemblea general. Entre altres temes, es planteja prioritzar qüestions de desenvolupament territorial a través de l’agenda rural o el nou Fòrum de Petits Municipis de l’ACM. També donar més servei i suport als municipis a través de punts d’assessorament tècnic en matèria de gestió territorial, econòmica o contractació pública.

A nivell de serveis diversos ens locals del Baix Camp han rebut assessorament jurídic i tècnic durant aquest 2020 a través de l’ACM amb consultes relatives a normativa, gestió de la Covid-19 i 145 tècnics i electes de la comarca han participat en accions formatives plantejades des de l’entitat municipalista. Cal destacar que un 89% dels 28 municipis del Baix Camp són usuaris de la Central de Compres de l’ACM, que ofereix l’opció de contractar 14 productes i serveis de forma agregada, estalviant procediments i amb avantatges econòmics. Els productes més usats són:

  • El subministrament elèctric
  • Les diferents pòlisses d’assegurances
  • El subministrament de gas natural
  • L’adquisició d’impressores
  • L’adquisició de vehicles policials o de serveis generals.

Un total de 59 ens en fan ús (25 ajuntaments i 34 ens depenents).

A més durant la gestió de l’emergència de la Covid-19, l’ACM va lliurar gratuïtament als municipis de la comarca:

  • 440 mascaretes tèxtils
  • 2.900 mascaretes quirúrgiques
  • 5.800 guants
  •  100 mascaretes FFP2.

I també va afavorir la compra agregada de 7.600 mascaretes FFP2. 

La trobada territorial amb alcaldes i alcaldesses es complementa amb una campanya mediàtica per posar de relleu la gran tasca dels ens locals en la gestió de la Covid-19 i el seu paper rellevant en la reactivació del país.