IniciActualitat › L’ACM reivindica, en el Dia d’Europa, el...

L’ACM reivindica, en el Dia d’Europa, el paper de lideratge del món local per afrontar la millora de competències d’Europa

09 maig de 2023

Amb motiu del Dia d'Europa, que se celebra cada 9 de maig, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha redactat un manifest per revindicar la unitat europea i el paper del municipalisme.

En aquest sentit, es reclama que la UE ha de ser més que mai un espai de seguretat, pau, justícia, unitat i benestar, sobretot en un context marcat per la guerra de Rússia contra Ucraïna.

Al marge d'aquest conflicte, aquest 2023 la festivitat coincideix amb la celebració de l’Any Europeu de les Competències 2023. Any dedicat a ajudar a les persones a obtenir les capacitats adequades per a obtenir treballs de qualitat i ajudar a les empreses, especialment les petites i mitjanes empreses, a abordar l’escassetat de qualificacions a la UE. Des de l’ACM, impulsem la col·laboració necessària amb el món local per tal de millorar les competències, que es vetlli per a la igualtat i s’impulsi una veritable transformació de competències, ecològica i digital que enforteixi la cohesió.

Podeu consultar i llegir el MANIFEST en el següent ENLLAÇ.