IniciActualitat › L'ACM representa el món local al 14è ...

L'ACM representa el món local al 14è plenari de la Comissió Nacional per combatre la violència masclista

18 juliol de 2019

La violència masclista és malauradament ben present en el dia a dia de la nostra societat i recentment en tenim clars exemples, com en són els fets ocorreguts el passat cap de setmana a Manresa. Un tema clar per posar tot l’èmfasi per al seu erradicament.

Aquest dimecres 17 de juliol va tenir lloc el 14è plenari de la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, presidida per la Consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i amb la participació del Conseller d’Interior, Miquel Buch. En el plenari, del qual forma part l'ACM, la consellera de la Presidència va reivindicar el Pacte Nacional contra les Violències Masclictes. “Un pacte que farem de manera coordinada amb tots els actors de la societat relacionats aquesta la lluita; però també amb totes les formacions polítiques. Entenem que aquest pacte nacional ha de ser una eina de país. Ha de ser un compromís d’aquest país per lluitar i garantir l'eradicació de la violència masclista, que és l’objectiu final que perseguim amb la feina que fem”, va destacar.

En aquest sentit, la tasca de proximitat del món local és prioritària per ajudar a les dones i per vetllar per erradicar la violència masclista i sexual, una xacra de caràcter estructural i sistemàtica que entre totes i tots hem de vetllar.

En el Plenari del CNVM van destacar les diferents actuacions del Govern per a l’abordatge de la violència masclista. En són alguns exemples:

Des del món local es posa especial èmfasi en la necessitat de treballar de manera transversal i coordinada per a una millor atenció a les dones víctimes de violència masclista. Però també es fan evidents les necessitats i les mancances dels municipis per atendre les urgències, sobretot d’allotjament, de les víctimes i les seves famílies.

Per tal de poder erradicar aquesta xacra ens cal treballar de manera coordinada i amb una Governança compartida per tal d’aconseguir una millor detecció, prevenció i actuació que ajudi a les víctimes de violència a sobrevenir la situació.