IniciActualitat › L’ACM es reuneix amb el Conseller de Polí...

L’ACM es reuneix amb el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per insistir en la necessitat d’avançar en la digitalització del país i de l’administració local en el postCovid19

20 abril de 2020
  • Lluís Soler: “Les TIC s’han convertit en un dret ciutadà bàsic, com l’aigua o l’energia, i ara caldrà treballar per garantir-lo de forma efectiva”

 

El president de l’ACM, Lluís Soler, i la secretària general, Joana Ortega, s’han reunit telemàticament aquest dilluns al migdia amb el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, on també hi han participat els representants de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el secretari d’administració local de la Generalitat, a banda de part de l’equip tècnic de la pròpia conselleria.

Els representants del municipalisme català han traslladat al conseller diverses mesures del Decàleg municipalista per fomentar la recuperació socioeconòmica del país després de l’emergència de la Covid-19, alhora que el conseller Puigneró ha repassat l’acció del seu Departament per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica.

En concret, el municipalisme català ha insistit en la necessitat d’impulsar la digitalització del país i de l’administració, on el municipalisme català vol ser un aliat del govern en aquest àmbit. Més enllà de l’arribada de la fibra òptica a tot el territori, des de l’ACM s’ha posat èmfasi en l’oportunitat de generar igualtat i equilibri territorial a través d’iniciatives de digitalització i en la necessitat d’avançar l’extensió de la fibra òptica abans del 2023 a tots els municipis catalans i possibilitar l’accés a les TIC per part de tota la ciutadania.

“L’accés al món digital, ara com ara, és bàsic i ha de tenir la mateixa prioritat que qüestions com l’accés a l’habitatge, una sanitat universal o el sistema educatiu. No podem tenir municipis de dues velocitats permetent que part de la ciutadania quedi enrere en funció d’on resideix. S’ha vist ara amb aquesta emergència que no tothom té les mateixes possibilitats i hem de posar els instruments necessaris”, ha assegurat Lluís Soler que ha recordat que “invertir en polítiques digitals és també invertir en polítiques socials destinades a les oportunitats de les persones”.

Finalment, tant des del municipalisme català com des del Departament s’ha destacat la importància del teletreball, la necessitat d’avançar en la identitat digital, i l’enfortiment en la formació en competències digitals, des de la corresponsabilitat i la col·laboració.

En aquest sentit, l’ACM ha ofert eines i cursos de formació al voltant del teletreball, adreçat a electes i treballadors municipals, així com assistència en la realització dels Plens i reunions virtuals al món local, i la digitalització dels cursos adreçats a electes per tal que puguin seguir la seva formació a distància.