IniciActualitat › L’ACM es reuneix amb la presidenta de la D...

L’ACM es reuneix amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per posar en comú l’agenda municipalista de la Demarcació

05 març de 2020
  • Lluís Soler: "Totes les administracions locals tenim el deure, però també la voluntat, de sumar esforços per abordar l’acció climàtica, millorar la qualitat de vida i fomentar la prosperitat als nostres municipis”

El president de l’ACM, Lluís Soler,el vicepresident de Governança Local, Xavi Paz, i la secretària general, Joana Ortega,  s’han reunit aquest dijous al matí amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

La trobada ha servit per abordar l’agenda municipalista que comparteixen totes dues entitats, basada en l’acció climàtica, la millora de la qualitat de vida i la generació de prosperitat als 311 municipis de la Demarcació de Barcelona.

En la visita, el president de l’ACM, Lluís Soler, ha destacat que “som un aliat estratègic de les institucions d’aquest país i és important sumar esforços i sinergies per potenciar el municipalisme català i disposar d’eines per lluitar contra el canvi climàtic, impulsar el benestar i la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la demarcació de Barcelona”.

A banda de la cooperació amb la Diputació de Barcelona, segons Soler: “és important conèixer la posició de la Diputació en alguns àmbits on la seva aportació econòmica és vital perquè els ajuntaments puguin seguir oferint serveis de qualitat i millora de vida als seus ciutadans”. Així ha insistit en què “volem un municipalisme fort, actiu i viu que pugui fer front als reptes dels propers quatre anys”.

La trobada també ha servit per posar sobre la taula possibles vies de col·laboració, així com l’opció de crear oficines tècniques al territori per gestionar serveis relacionats amb hisenda o gestió de subvencions. Al mateix temps, s’han plantejat possibles sinergies en l’àmbit de la formació dels tècnics de l’administració local.

Al llarg de la reunió també s’ha parlat de la Central de Compres de l’ACM, ja que la Diputació de Barcelona n’és una usuària. Així, contracta el servei de subministrament de gas natural, adquireix paper d’oficina, fa ús del servei de vídeoactes i últimament també es beneficia del servei de calderes de biomassa.

A la demarcació de Barcelona, però, un total de 445 ens fan ús d’algun dels 15 productes o serveis que ofereix la Central de Compres. D’aquests ens, un total de 294 ajuntaments (el 94,5% del total) i 11 consells comarcals en són usuaris. El servei més contractat és el de subministrament elèctric (335 ens) i el servei d’assegurances (254 ens).

La Central de Compres permet amb les màximes garanties jurídiques i de procediment, estalviar temps, recursos i obtenir millors preus que no pas si la compra es realitzés de forma individual per a cada Ajuntament.

La trobada s'emmarca en la ronda de contactes que el president de l’entitat municipalista està mantenint amb el Govern català i amb diversos representants de l’esfera política, econòmica i social del país, per donar a conèixer el municipalisme català, compartir l’agenda i estrènyer llaços de treball i col·laboració.