IniciActualitat › L’ACM visita Bilbao en una trobada institu...

L’ACM visita Bilbao en una trobada institucional per estrènyer llaços amb EUDEL, l’Associació de Municipis Bascos

04 juliol de 2024

La presidenta de l’Associació Catalana de Municipis, Meritxell Budó, ha viatjat aquest dijous fins a Bilbao per realitzar una trobada institucional amb la presidenta de la Asociación de Municipios Vascos (EUDEL), Esther Apraiz Fernández. La reunió institucional ha tingut lloc a la seu de l’associació municipalista i s'emmarca en la voluntat de l’ACM d'estrènyer llaços municipalistas per tal de fomentar la col·laboració entre diverses institucions que defensen els interessos del món local. D’aquesta manera, es poden compartir inquietuds i estratègies per reforçar el paper dels municipis com a institucions cabdals per al progrés de la societat.

La trobada ha posat de manifest la necessitat de treballar conjuntament per enfortir els pobles i ciutats i garantir el seu desenvolupament sostenible i la transició energètica, a través de l’intercanvi de bones pràctiques. La presidenta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Meritxell Budó destaca que "aquestes reunions han estat una excel·lent oportunitat per reforçar els vincles entre els municipis bascos i catalans. Compartim molts reptes i oportunitats, i la col·laboració és essencial per avançar cap a un futur més pròsper i sostenible per a tots".

En aquest sentit, des de l’ACM ens hem interessat per conèixer el funcionament de la entitat i les necessitats i reptes que hauran d'afrontar en els propers anys. Meritxell Budó destaca que "és imprescindible la coordinació entre les entitats municipalistes i el seu paper d'intermediació amb els ens locals i les diferents administracions”.

Eudel és una entitat d’àmbit públic que es va fundar el 1982 amb l’objectiu de mantenir l’autonomia municipal i representar els interessos locals davant altres institucions. Actualment, agrupa un total de 251 municipis bascos.

La visita a Bilbao també ha comptat amb una trobada a primera hora on la delegació de l’ACM s’ha reunit amb l'alcalde de Bilbao, Juan Mari Aburto. Aquesta reunió ha permès conèixer de primera mà els projectes i iniciatives que s'estan desenvolupant a Bilbao, així com compartir les iniciatives, serveis i projectes que l’ACM presta als ens locals catalans. Juan Mari Aburto i la presidenta de l’ACM comparteixen espai polític a la xarxa de governs locals mundials, CGLU.

Ambdues trobades han estat un pas important per consolidar l'eix municipalista i establir noves sinergies comunes que puguin beneficiar els ens locals catalans i millorar la qualitat de vida de les nostres comunitats.