IniciActualitat › L’Acord marc de plaques fotovoltaiques ja ...

L’Acord marc de plaques fotovoltaiques ja dona servei a més d’un centenar d’ajuntaments

27 febrer de 2024

L’Acord marc de subministrament, instal·lació i manteniment d’equips de generació d’energia solar fotovoltaica ja compta amb més d’un centenar d’adhesions. Concretament, ja hi ha 102 ajuntaments que fan ús d’aquest Acord marc, juntament amb 8 ens dependents més, entre els quals destaquen la Xarxa Audiovisual Local, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona o el Port de Roses.

Aquest Acord marc es va posar a disposició dels ens locals associats a l’ACM a través de la Central de Compres del món local a finals de març de 2023. En menys d’un any ja facilita processos administratius i de contractació a més d’un centenar d’ens locals per tal de posar en marxa projectes d’autoconsum fotovoltaic i potenciar la transició energètic del municipalisme català.

A través d’aquest Acord marc els ens locals poden adquirir i instal·lar equips de generació d’energia solar fotovoltaica, així com els serveis de manteniment dels mateixos. L’Acord marc també contempla un lot específic per instal·lar pèrgoles fotovoltaiques i punts de recàrrega de vehicles elèctrics per potenciar la implementació de la mobilitat sostenible i elèctrica en els municipis.

La Central de Compres del món local té molt en compte tot l’àmbit de la sostenibilitat, ja que ofereix altres acords marc que també van en aquest sentit, com poden ser l’adquisició de vehicles elèctrics i híbrids per als ens locals, el subministrament i instal·lació d’enllumenat públic LED,  i el subministrament d’energia elèctrica 100% verda.