IniciActualitat › Ajuts de quasi 200.000 euros als ens locals ...

Ajuts de quasi 200.000 euros als ens locals que impulsin projectes de memòria democràtica

02 febrer de 2022

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest dimecres 2 de febrer una resolució per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions als ens locals per a projectes adreçats a recuperar la memòria democràtica que posin en valor i difonguin el patrimoni memorial de Catalunya entre el període de 1931-1980.

La convocatòria s’adreça als ens locals; és a dir, a municipis, consells comarcals, mancomunitats de municipis, consorcis adscrits a ens locals o entitats municipals descentralitzades de Catalunya.

Els projectes susceptibles de rebre subvenció han de tenir per objecte un espai de memòria (béns relacionats amb la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura, la Transició, l’exili, la deportació, la repressió franquista, la resistència democràtica i la construcció de la societat democràtica).

La quantia màxima destinada a l’atorgament d’aquestes subvencions és de 196.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:

  • Àmbit 1. Projectes adreçats a la conservació, la reparació i la difusió d’espais de memòria que ja hagin estat objecte d’actuacions de recuperació de la memòria democràtica de Catalunya: 48.000 euros.
     
  • Àmbit 2. Projectes per a la recuperació, dignificació i difusió d’espais de memòria relacionats amb els esdeveniments succeïts durant la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura o la Transició; o relatius a l’exili, la deportació, la repressió franquista, la resistència democràtica i la construcció de la societat democràtica: 48.000 euros.
     
  • Àmbit 3. Projectes per a la senyalització d’espais i llocs públics o la realització d’obres en espais de memòria: 100.000 euros.


L’import màxim de cada subvenció és de 18.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds és fins el 2 de març de 2022. El formulari de sol·licitud i la documentació requerida en les bases reguladores d'aquesta convocatòria s'han de presentar únicament pels mitjans telemàtics de l'extranet de les administracions catalanes, el portal EACAT.

El termini d’execució de les actuacions que són objecte de subvenció d’aquesta convocatòria ha d’estar comprès entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de setembre de 2022.

RESUM DE LA CONVOCATÒRIA D'AJUTS (clica per llegir)