IniciActualitat › Almacelles adquireix llumeneres LED a travé...

Almacelles adquireix llumeneres LED a través de la Central de Compres

02 setembre de 2019

L’ajuntament d’Almacelles s’estrena com a usuari de la Central de Compres de l’ACM i ho fa a través de l’Acord marc d’eficiència en l’enllumenat públic. En concret, aquesta població del Segrià ha adquirit 15 llumeneres LED que instal·larà a diversos punts del municipi.

Aquest servei va entrar en funcionament el passat mes de juny i cada cop són més els municipis que s'hi adhereixen. Actualment, cinc municipis han adquirit llumeneres per tal de convertir l’enllumenat dels seus carrers en més sostenible.

A banda de la compra, instal·lació i manteniment de les llumeneres, aquest Acord marc ofereix la possibilitat de contractar el diagnòstic i una auditoria energètica, així com contractes de gestió energètica. L'objectiu d'aquest nou servei és permetre als ajuntaments de Catalunya avançar en el compliment dels compromisos establerts pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses per la sostenibilitat, a través de la reducció del consum elèctric i també adequant l’enllumenat públic a la normativa actual de  prevenció de la contaminació lumínica. 

L’experiència prèvia a altres municipis permet assegurar que la instal·lació de llumeneres LED suposa un estalvi econòmic destacable, podent arribar a més del 40 % de la despesa elèctrica. El fet que la llum LED consumeixi menys i a l’hora precisi d’una menor potència fa que l’estalvi en la factura elèctrica sigui per partida doble.

Per a més informació sobre aquest Acord marc visiteu aquest enllaç https://www.acm.cat/compres/productes/enllumenat-public-led

 

Localització