
Amb l’objectiu d’actualitzar coneixements, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha posat en marxa una nova jornada sobre la Contractació pública socialment responsable a l’administració local catalana
Les noves directives europees de contractació pública del 2014 obren nous reptes i possibilitats atès que el foment de la contractació socialment responsable n’és un dels objectius principals. El Decret-llei 3/2016, de 31 de maig, de mesures urgents en matèria de contractació pública, convalidat recentment pel Parlament de Catalunya, ha desenvolupat algunes de les previsions de les directives, en establir un règim específic no contractual per a la prestació dels serveis socials. És per aquest motiu, que la jornada d’avui pretén donar eines per a fomentar la contractació socialment responsable; la concertació i la contractació dels serveis a les persones i la compra pública com a eina de foment de la responsabilitat social en el món local.
La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, qui ha destacat que la contractació pública està d’actualitat. “El governs locals poden i han d’actuar com a govern en l’orientació de la contractació” ha assegurat. Així mateix, ha remarcat que “la central de compres aconsegueix que els ajuntaments puguin estalviar en el preu, en el procediment, tinguin una alta seguretat jurídica i finalment, el seguiment, control i avaluació dels serveis contractats”.
Al final de la seva intervenció, Perelló ha reivindicat que els governs locals facin de govern i prenguin decisions també en matèria de contractació.
L’acte d’inauguració ha comptat també amb Mercè Corretja i Torrens, directora de la Direcció General de Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, qui ha destacat la importància d’aquests tipus de jornades per a poder intercanviar idees i millorar els procediments de compra dels ajuntaments.