IniciActualitat › Analitzem els canvis en l‘aplicació de la...

Analitzem els canvis en l‘aplicació de la Llei dels alertadors a l‘administració local

28 març de 2023

L'Associació Catalana de Municipis, a través de la Fundació Transparència i Bon Govern, i en col·laboració amb el Consorci AOC i l'Oficina Antifrau, ha organitzat avui 28 de març una sessió per analitzar l‘impacte de la Llei de proteció dels alertadors a l‘administració local i les noves obligacions derivades de la implantació de sistemes interns d‘informació en les organitzacions. La sessió s'ha emès a través de les xarxes socials de l'ACM. 

Durant la sessió, s'han compartit recursos que estan a disposició dels ens locals perquè disposin de canals interns, garantint la confidencialitat dels informants i facilitant mesures per presentar informació de forma anònima. La nova llei regula els requisitis i les mesures de protecció dels alertadors, així com suport i assessorament en la gestió de la comunicació, i suport jurídic en processos penals.

De cara al mes de maig durem a terme una segona jornada per debatre sobre la mancomunació dels canals d’alerta en ajuntaments de menys de 10.000 habitants, i conèixer experiències d’ens locals que estan implantant el servei.