IniciActualitat › Aportacions de l’ACM a la proposta de llei...

Aportacions de l’ACM a la proposta de llei per a la transició energètica i reforma de l’ICAEN

11 febrer de 2020

El Departament d’Empresa i Coneixement ha començat la tramitació de la Llei de la transició energètica de Catalunya i de transformació de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) en l’Agència Catalana d’Energia mitjançant l’obertura del procés de consulta pública prèvia.

Aquesta proposta de llei té com a objectiu fixar els principis legislatius de la política energètica catalana necessària per a dur a terme la transició energètica de Catalunya, desenvolupant les bases aprovades en el Pacte Nacional per aquesta matèria.

La proposta s’emmarca en el context de la declaració de l’emergència climàtica per part del Govern de la Generalitat de Catalunya el passat mes de maig del 2019 i per assolir els objectius establerts en la llei per la lluita del canvi climàtic de l’any 2017.

Aquesta proposta de llei afecta de manera directa a tots els sectors de la societat catalana, tan públics com privats. Així doncs, l’Associació Catalana de Municipis, com a entitat que representa pràcticament la totalitat dels ens locals de Catalunya, ha fet aportacions al text per tal que pugui recollir millor la realitat dels municipis, millorar el finançament per les actuacions previstes a llei i per garantir a la veu i la participació dels municipis en la definició de les actuacions arreu del territori.  

FITXA AMB LES APORTACIONS A LA LLEI