IniciActualitat › Buch: “Cal trobar eines per acabar amb la ...

Buch: “Cal trobar eines per acabar amb la corrupció i recuperar la confiança perduda”

21 gener de 2016

L’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Oficina Antifrau de Catalunya han posat en marxa aquesta tarda la primera de les sessions formatives dirigides als electes locals sota el títol “el paper dels electes locals en la lluita contra la corrupció". “A Catalunya hi ha més de 9,000 electes locals. L’existència d’alguns casos – reprovables, sens dubte – no ha d’embrutar la tasca de servei de tot ells que treballen al servei dels seus veïns i veïnes” explicava el president de l’ACM, Miquel Buch, qui ha volgut remarcar que cal trobar les eines per acabar amb la corrupció i recuperar la confiança perduda. 

Les jornades han de servir per tractar un tema valent i que volem afrontar sense reserves. L’objectiu és conscienciar als alcaldes i alcaldesses del seu paper de lideratge en la lluita contra la corrupció i de la necessitat de la seva implicació activa en les tasques de prevenció i en la promoció de conductes d’acord amb les exigències del bon govern. “La proximitat exigeix honestedat, eficàcia, eficiència i austeritat” ha manifestat Buch. 
 
Finalment ha assegurat que amb l’organització en jornades com la d’avui demostrem que hi creiem, i que volem –i fem- les coses ben fetes. 
 
L’acte ha comptat també amb la presència del president de la FMC, Xavier Amor i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.