IniciActualitat › Buch: "Hem de construir un nou municipa...

Buch: "Hem de construir un nou municipalisme àgil, senzill i que doni oportunitat d’igualtats a tothom"

13 novembre de 2015

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha participat aquest divendres al matí en la inauguració de l’assemblea del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local, celebrada a Vilafranca del Penedès.

L’alcalde de Premià de Mar ha posat en valor la gran tasca que fan els secretaris i interventors per vetllar que les coses es facin bé. “Teniu vocació de servei. El que esteu fent és vetllar perquè fem bé les coses i això repercuteix en els ciutadans”. Així ha explicat que aquesta vocació existeix perquè l’administració més ben valorada és l’Ajuntament, segons el darrer observatori municipal realitzat per l’ACM.

En referència al títol de la jornada “Excel·lència”, Miquel Buch ha assegurat que seria més fàcil aconseguir-la si no vivíssim en un territori tan hòstil. “Intentem arribar a l’excel·lècnia, tot i que el món local està sotmès al triangle de les lleis imposades per Madrid: regla de despesa, llei de morositat i l'LRSAL”. 
 
Buch també ha lamentat que el Tribunal Constitucional sigui tan ràpid en resoldre segons quins recursos. “Mentre amb la resolució aprovada al Parlament no ha tardat ni un dia en donar resposta, amb el recurs d’inconstitucionalitat interposat per 2.300 ajuntaments en contra de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local encara no s'ha pronunciat".
 
Finalment, l’alcalde de Premià de Mar ha fet referència als moments que viu el país. “Amb tot el que estem vivint, hem de buscar l’oportunitat de crear un món local millor. Hem de buscar l’excel·lència i l’hem d’utilitzar per construir un nou municipalisme, àgil, senzill, que doni oportunitat d’igualtats a tothom i  que la prosperitat sigui per a tothom"