IniciActualitat › Campanya i moció de suport dels municipis a...

Campanya i moció de suport dels municipis a l'acollida de refugiats sirians

09 setembre de 2015

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament fa una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals a sumar-se a la campanya per donar suport a la població refugiada en trànsit. Al mateix temps, es proposa una moció de suport des del món local.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament té oberta des de l’any 2013 una campanya de suport a la població afectada per la guerra civil a Síria. Atenent a la gravetat de la situació creada aquests darrers mesos amb l’èxode massiu de refugiats cap a Europa i en resposta a la demanda de diversos municipis catalans, el dia 4 de setembre de 2015 el Fons Català va convocar una reunió amb els ajuntaments i ens locals socis del Fons, en la qual es va acordar una estratègia per a donar suport i acollir aquests refugiats.

La campanya es fonamenta en quatre eixos:
 
- Assistència en les rutes de fugida. Es tracta de destinar recursos econòmics a les entitats que treballen en el territori per cobir necessitats bàsiques: alimentació, salut i higiene així com seguretat marítima.

- Suport als municipis de la ruta que estan atenent els refugiats.

- Planificació i gestió de l’acollida. S’ha de poder donar resposta a les necessitats logístiques i de serveis dels refugiats per poder-los acollir i integrar.
 
- Acollida a Catalunya. S’ha de tenir en compte com es farà la tramitació de l’acollida i la distribució en el territori, preveient les necessitats dels refugiats: serveis bàsics, habitatge, necessitats jurídiques etc...
 
Els recursos recollits en aquesta campanya es destinaran al desplegament d’aquests quatre eixos en funció de l’evolució de les necessitats de cada moment.

Per això, us adjuntem el full de compromís d’aportació econòmica al projecte. Al mateix temps, els ajuntaments disposeu d'una moció de suport que podeu aprovar en les vostres sessions plenàries.