IniciActualitat › Com podem contribuir a combatre el despoblam...

Com podem contribuir a combatre el despoblament, a debat a la Fira Municipàlia 2021

20 octubre de 2021

En el marc de la Fira Municipàlia l'ACM ha organitzat, a través de l'Àrea de Continguts i la Fundació Transparència i Bon Govern Local, una jornada de debat sobre el despoblament i l'arrelament al territori. Titulada 'La cohesió territorial contra el despoblament', la sessió ha servit per exposar com s'estan desenvolupament tres projectes que van ser premiats, precisament per l'ACM, per abordar diferents mecanismes per la cohesió territorial i la lluita contra del despoblament.

L'alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, ha exposat que el projecte 'Repoblem Rocafort de Queralt', que va ser preimat amb un cofinançament de 30.000 euros, pretén rehabilitar habitatges del municipi per generar oportunitats entre els joves. Es realitza a ttravés d'un cohabitatge amb una comunitat d'habitatges independents agrupada en un espai compartit.

El regidor d'Urbanisme de la Cellera de Ter, David Sarsanedas, ha exposat la proposta 'Creació d'una cooperativa d'habitatge deslocalitzada i d'una comunicat local de producció d'energia fotovoltaica', cofinançada amb 20.000 euros. L'objectiu és generar nou habitatge amb plaques fotovoltaiques per oferir opcions perquè hi hagi famílies que es pugui quedar al municipi.

El gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Ardanuy, ha explicat en quin punt està el projecte 'Oportunitats per a les persones, impuls al territori', que es va premiar amb un cofinançament de 20.000 euros. La iniciativa pretén crear nous serveis de vida per a la gent gran i persones amb discapacitat, però al mateix temps generar oportunitats de treball per a elles.

La jornada s'ha organitzat també en el marc de la Setmana europea de la regions i les ciutats 2021 i s'ha emès també en traducció a l'anglès.