
Aquest dijous 15 de maig ha arrencat a la segona edició del Seminari sobre la relació i entesa entre càrrecs electes i la secretaria i intervenció a les administracions locals, una iniciativa impulsada per la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes (FAAEE) de l'ACM. Aquest programa formatiu està adreçat principalment a càrrecs electes municipals amb l’objectiu de fomentar una col·laboració més fluïda i eficient amb els secretaris/es i interventors/es dels ens locals.
La primera sessió ha comptat amb la participació de destacats professionals del món local: Cristian Cimadevilla, president del CSITAL Lleida; Núria Josa, interventora general de la Diputació de Girona; Marta Felip, secretària general de l’Ajuntament de Salt; Joan Anton Font, secretari general de l’Ajuntament de Tarragona; i Xavier Salvadó, subdirector general d'Assistència Jurídica i d'Innovació a l'Administració Local de la Generalitat de Catalunya.
La secretària general de l’ACM, Rosa Vestit, ha participat en la cloenda de la primera sessió d’aquesta segona edició del Seminari. Vestit ha volgut saludar els alumnes que el cursen i ha destacat que és primordial “fomentar l’entesa davant la discrepància per assolir una bona col·laboració que impulsi l’obra de govern dels municipis”. La secretària general ha posat l’accent en el caràcter pràctic del seminari “amb exemples de bones pràctiques del món local per treure el màxim de profit dels recursos disponibles en qualsevol ajuntament, a partir d’estratègies de superació dels obstacles més comuns i freqüents”.
Aquest seminari té l'objectiu de desenvolupar l’empatia i la comprensió mútua entre càrrecs polítics i els serveis tècnics de secretaria i intervenció, per tal de facilitar l’execució dels plans de mandat municipals. Al llarg de cinc sessions presencials, es tractaran temes claus com ara els procediments de contractació àgils, l’estatut dels electes, la gestió pressupostària o les vies de col·laboració econòmica entre administracions i entitats privades.
Les properes sessions tindran lloc els dies 22 i 29 de maig, i 5 i 12 de juny al matí. Aquesta formació vol esdevenir un espai de diàleg i aprenentatge compartit, per millorar la governança local i l’eficiència en la prestació dels serveis públics municipals.