IniciActualitat › El Comitè Executiu de l'ACM inicia els...

El Comitè Executiu de l'ACM inicia els tràmits per crear una fundació sobre transparència i bon govern

04 abril de 2018

El Comitè Executiu de l'ACM s'ha reunit aquest dimecres amb la presència d'una trentena d'alcaldes i alcaldesses catalans. Entre els punts de l'ordre del dia, s'ha donat el vist-i-plau a l'inici de constitució d'una nova fundació que estarà dedicada a la transparència, el govern obert i la qualitat democràtica.

Aquest nou organisme tindrà l'objectiu de facilitar eines a les administracions locals per incorporar la transparència i el bon govern a través de polítiques efectives. També treballarà per un model propi de participació ciutadana per al món local i pretén recopilar dades a nivell local sobre govern obert a través d'estudies, enquestes i grups de discussió. En aquest sentit, hi ha diversos projectes per implementar plants d'integritat institucional als ajuntaments catalans, crear un servei d'assessorament en processos de participació o difondre bones pràctiques de les administracions locals a través d'un premi d'investigació d'àmbit universitari.

L'executiu també ha aprovat l'entrada de la nova alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com a vocal del Comitè Executiu, substituint l'anterior alcalde, Ferran Bel. I dos nous responsables dels àmbits sectorials. Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat, com a responsable de l'Àmbit de Benestar Social i Ocupació i David Font, alcalde de Gironella, com a responsable de l'Àmbit d'Hisenda Local. També s'ha fet balanç del treball institucional del primer trimestre del 2018.