IniciActualitat › Compartim el projecte de Plans d'Integr...

Compartim el projecte de Plans d'Integritat en un congrés de Bulgària centrat en polítiques anticorrupció

21 juliol de 2022

L'ACM va participar aquest passat dimarts 19 de juliol en un congrés de Bulgària centrat en polítiques anticorrupció. El certamen, titulat 'Combatting Vulnerabilities to Corruption at the Municipal Level', estava organitzat per l'International Republican Institute i pretenia compartir experiències i bones pràctiques amb els ens locals búlgars en polítiques de foment de la integritat pública i de lluita contra la corrupció.

L'ACM va participar en la taula rodona titulada 'Lessons, opportunities and success stories in municipal anticorruption', convidats per l'Open Government Partnership, on van compartir impressions de forma telemàtica amb l'alcaldessa de Riga (Letònia) Linda Ozola, o el regidor de l'Ajuntament de París Rudolph Granier, entre d'altres. El director de la Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG), Lluís Corominas, i el tècnic Jan Reñé, van exposar el projecte sobre els plans d'integritat que han desenvolupat per tal de fomentar la implementació d'aquesta eina per fomentar la bona governança, la integritat i la transparència als ens locals catalans. Així, van explicar que fa uns mesos la FTBG va editar la primera Guia per a la implantació de plans d'integritat als ens locals i que properament es dotarà d'una guia d'autoavaluació, a través d'una plataforma online, perquè siguin els propis ens locals els que puguin avaluar el seu nivell d'integritat a partir d'uns indicadors estàndards. Aquesta guia s'està treballant conjuntament amb el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya.

També s'ha iniciat la segona fase del projecte, que inclou els consells comarcals i que a partir d'una prova pilot amb els consells comarcals de l'Alt Penedès i el Vallès Occidental, permetrà desenvolupar una guia extrapolable i útil per a la resta d'ens comarcals.